Reducere 20% costuri telefonie

Condiţiile actualei lipse de lichidităţi obligă companiile, mai mult ca niciodată, să se focuseze, în primul rând, pe reducerea costurilor. Una din zonele în care se poate acţiona rapid şi foarte uşor este factura de telecomunicaţii. Însă fără o unealtă de analiză este aproape imposibil de verificat miile de tranzacţii din desfaşurătoare şi de obţinut informaţii acţionabile.

QlikView vă oferă analiza cu care puteţi vedea CÂT, CINE şi CÂND vorbeşte. Mai exact, cu ajutorul analizei QlikView puteţi observa:

  • cât se vorbeşte: timpii convorbirilor
  • cine depăşeşte constant bugetul alocat
  • apeluri şi SMS-uri către numere cu suprataxă, consumul în roaming, etc.
  • când se vorbeşte : în timpul sau în afara orelor de program, în weekend
  • frecvenţa apelurilor sau chiar cine vorbeşte în interes de serviciu sau personal
Procesarea miilor de tranzacţii se face automat, informaţiile fiind disponibile în câteva secunde, astfel incat cheltuielile pot fi alocate pe centre de cost şi se poate vedea alocarea lor pe reţele de telefonie.

Cel mai important lucru este că se pot lua decizii imediate în scopul reducerii cheltuielor în acest domeniu. Un exemplu simplu şi concludent este că dacă majoritatea partenerilor sunt în altă reţea este momentul schimbării furnizorului.

KPI Telefonie
Cel mai rapid efect al utilizării acestei analize este efectul de corecţie al comportamentului angajaţilor şi anume efectul psihologic: angajaţii reduc singuri convorbirile din afara ariei strict profesionale ştiind că sunt verificaţi de o analiză corectă, rapidă şi fără erori. Mai mult, această analiză se poate face şi pe istoricul centralei telefonice, indiferent de model, dacă oferă un log de tranzacţii.

În concluzie, analiza QlikView reduce drastic costurile privind factura de telefonie prin luarea deciziilor corect si rapid. Astfel, economiile înregistrate de clienţii care utilizează QlikView sunt de peste 20%, costul investiţiei fiind recuperat în primele luni de utilizare.