Provocări pentru BI

Majoritatea companiilor se confruntă cu probleme în extragerea si prelucrarea datelor. O mare parte din informaţiile necesare luării deciziilor sunt greu accesibile sau rezidă în afara sistemului informatic. Datele existente se obţin târziu, necesită mulţi oameni, prelucrare manuală care implică erori, iar informaţia este disponibilă doar top management-ului, nu şi celor direct implicaţi în luarea sutelor de decizii zilnice necesare desfaşurării activităţii.

Rezolvarea acestor neajunsuri ar aduce companiilor beneficii importante prin luarea deciziilor bazate pe ultimele informaţii, focusarea analiştilor pe analiza datelor, nu pe crearea de rapoarte, eliminarea erorilor umane şi atribuirea corectă a performanţelor şi cheltuielilor.

Informaţia trebuie sa fie disponibilă cui îi trebuie, când îi trebuie, cum îi trebuie!

Timpul de obţinere a informaţiilorCât durează până când obţineţi un raport? Dar crearea unuia nou?
Răspunsul la aceste întrebări se traduce în timp pierdut în luarea deciziilor, în pierderea de oportunităţi, în timp consumat de angajaţi pentru crearea rapoartelor.

Time is money!

Volumul şi complexitatea datelor crescCreşterea organizaţiei implică complexitate şi volum din ce în ce mai mari a datelor. Sursele de date se diversifică, iar timpul necesar obţinerii informaţiei creşte. Aceasta este explicaţia latenţei marilor companii în a lua decizii şi de a raspunde la mişcările pieţei.

Be quick or be dead!

Livrarea informaţiei la locul, timpul şi în formatul potrivitToţi managerii primesc rapoarte, însă majoritatea doar din departamentul propriu deşi are nevoie şi de informaţii din alte zone. Realitatea este însă că foarte multe decizii se iau şi de către oameni care nu sunt manageri. Aceştia se bazează doar pe experienţă sau pe instinct.

Eliminarea erorilor umaneRapoartele prezentate managementului se generează automat din sistem sau necesită prelucrări manuale? Dacă un raport îşi extrage datele din mai multe surse de date, oare sunt toate actualizate?

Sunteţi pregătit a lua decizii bazate pe date eronate?

Consumul resurselorRaportul Ernst&Young ne arată că timpul alocat creării de rapoarte ocupă 90% din timpul analiştilor. Care sunt costurile dezvoltării unui raport nou? Când a venit ultima dată unul din analiştii dvs cu o propunere bazată pe analiza efectivă a datelor? Eliminarea necesităţii generării de rapoarte noi aduce beneficii importante companiei dvs.

Ernst and Young

O singură versiune a adevăruluiManagerii au puncte de vedere diferite asupra informaţiei, filtrate prin prisma activităţii lor. Pentru a colabora eficient, managerii trebuie sa aibă disponibilă aceeaşi informaţie.