BI - Aliatul managerului modern

Implementarea unui sistem BI nu mai este demult apanajul companiilor din Fortune 500. Este o necesitate în condiţiile pieţei concurenţiale din zilele noastre. Dacă managerii de acum 15 ani se descurcau perfect fără Excel sau celular, acestea sunt astăzi unelte indispensabile conducerii unei afaceri. La fel este şi un sistem de business intelligence.

Qlikview Developer
Business Intelligence răspunde tuturor provocărilor legate de obţinerea informaţiilor. Elimină risipa de resurse şi de timp, exclude erorile, cristalizează viziunea managementului asupra aspectelor importante ale afacerii, livrează informaţia instantaneu tuturor celor implicaţi, indiferent de volumul sau complexitatea datelor.

Zone de acţiune:

ProfitabilitateO soluţie de Business Intelligence aduce beneficii în zona de profitabilitate prin decizii bazate pe informaţii corecte, prin identificarea elementelor neprofitabile, prin identificarea oportunităţilor de vânzare încrucişată a produselor şi serviciilor, eliminarea vânzărilor pierdute din cauza lipsei stocurilor, optimizarea preţurilor prin analiza costurilor directe şi indirecte şi monitorizarea în timp real a realizărilor faţă de target.

Satisfacţia clientuluiO soluţie de Business Intelligence vă ajută să oferiţi clienţilor informaţii rapide şi corecte, să vă adaptaţi oferta la cerere pentru o mai mare retenţie a clienţilor, iar creşterea nivelului serviciilor generează venit mai mare pe client.

Eficienţă operaţionalăO soluţie de Business Intelligence vă ajută să vă îmbunătăţiţi ciclul comandă-încasare, să identificaţi punctele slabe în fluxurile companiei, să optimizaţi operaţiunile. Creşteţi flexibilitatea prin reducerea timpului de răspuns la schimbările interne şi externe, "eliberează" informaţiile cheie din datele companiei. Deasemenea, căpătaţi o nouă perspectivă prin posibilitatea accesării informaţiei de la nivel global până la cea mai fină granularitate şi eficientizează utilizarea resurselor.

Reduceri de costuriO soluţie de Business Intelligence vă ajută să obţineţi informaţii exacte despre cheltuielile pe centre de cost în vederea identificării oportunităţilor de reducere, să monitorizaţi costurile de achiziţie, utilizare si mentenanţă a mijloacelor fixe în vederea scăderii TCO, să reduceţi costurile generate de extragerea şi prelucrarea informaţiilor, generate de informaţii greşite sau întârzieri.

O mai bună retenţie a clienţilor duce la reducerea cheltuielilor de marketing. Analiza informaţiilor legate de costurile de telecomunicaţii sau ale flotei auto vă aduc economii substanţiale. Prin analiza de cash-flow obţineţi reduceri de costuri financiare iar prin optimizarea stocurilor, reduceri de costuri cu marfa.

Productivitatea angajaţilorCu ajutorul unei soluţii de Business Intelligence obţineţi centralizarea tuturor informaţiilor, astfel angajaţii au mai mult timp disponibil pentru a se concentra pe aspectele importante ale activităţii lor, pot lua decizii rapide, bazate pe informaţii corecte şi acţionabile şi sunt mai eficienţi prin utilizarea analizelor dinamice multidimensionale în loc de rapoarte statice bidimensionale.